hits

filmtips: 5 komedier

 • Publisert: 07.05.2016, 17:27
 • Kategori: movies
 • Heihei<3 Håper alle har hatt en fin helg så langt! Jeg ser på en god del filmer, og har derfor tenkt en stund på å begynne å lage slike innlegg der jeg anbefaler noen filmer fra forskjellige sjangre. Først ut er komedier, så under har jeg funnet frem fem ganske forskjellige komedier; forhåpentligvis noe til enhver smak. Enjoy!  the dictator (2012)

  Først ut er the dictator med Sacha Baron Cohen i hovedrollen som Admiral General Aladeen - en diktator i landet Wadiya. Mesteparten av handlingen foregår i New York der Aladeen skal undertegne en avtale som gjør Wadiya om til et demokrati; noe han risikerer livet for å hindre. Det er en politisk satire med mye svart humor, så om det er noe du liker er det stor sjanse for at denne filmen faller i smak!


  wet hot american summer (2001)

  Dersom du er en flittig bruker av netflix har du kanskje sett denne tittelen før. Det er fordi netflix laget en mini-serie basert på denne filmen, med de samme skuespillerne. Jeg har ikke sett serien enda, men det blir nok etterhvert! Dette er også en satire, og en ganske fjollete film spør du meg, men også veldig morsom. Kort oppsummert handler det om en gruppe ungdommer siste dagen på sommerleir i 1981. Wet hot american summer er proppfull av kjente skuespillere som blant annet Bradley Cooper, Amy Poehler, Paul Rudd og Elizabeth Banks. 

  dr. strangelove (1964)

  Dette er den soleklart eldste filmen på denne listen, og jeg vil si rett ut at denne ikke er for alle. Med tanke på at den er såpass gammel, er det nok dessverre mye av humoren som ikke er like morsom nå som den var den gang. Det er heller ikke en like 'åpenbar' komedie som de to over, men er - tro det eller ei - samme undersjanger som the dictator! Peter Sellers spiller tre av hovedrollene (noe jeg ikke fant ut før lenge etter jeg hadde sett filmen), filmen er i sort/hvitt og inneholder mye dialog. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg skal forklare hva den handler om, haha, men ifølge wikipedia 'er filmens motiv den atomvåpenbaserte maktbalansen mellom USA og Sovjetunionen under den kalde krigen'. Kanskje ikke den morsomste filmen som finnes, men den er uten tvil et lite mesterverk, og en film alle burde se!

  snatch (2000)

  Nå er vi kommet til en av mine absolutt favorittfilmer. Denne satt jeg på totalt uviten om at det faktisk var en komedie - jeg var sikker på det var en type action/drama eller noe i den dur. Det er to handlinger i denne filmen: Den ene omhandler en stjålet diamant, og den andre handler om en promotør innen ulovlig boksing (spilt av Jason Statham) som havner i litt av en knipe på grunn av jobben sin. Utrolig morsom film, jeg lo høyt flere ganger! Jeg må bare nevne dialekten til Brad Pitt i filmen. Den er konge! Trodde egentlig det var en liksom-dialekt, men så kom jeg over denne videoen på youtube, og det viser seg at det faktisk var veldig nært en ekte irsk dialekt. Snatch er en kjempemorsom, kjempebra film, så om du kun skal se en film fra dette innlegget så se den! 


  zombieland (2009)

  Jeg regner med mange har sett denne, viss ikke du har sett den så er det bare å hive seg rundt! Det er en zombie-komedie, og jeg har ikke egentlig så mye mer å si om det. Den handler om Columbus (Jesse Eisenberg) som prøver å komme seg fra Texas til Ohio, for å finne ut om foreldrene fortsatt er i live. Det høres passe dramatisk ut, men zombieland er en utrolig morsom film med interessante karakterer, som du burde se!


  Håper dere likte dette innlegget. Har du sett noen av filmene? Slike innlegg tar litt tid å lage, men jeg kommer til å fortsette å lage de, tross alt! Viss du har forslag til en sjanger jeg kan ta for meg neste gang blir jeg kjempeglad viss du legger igjen en kommentar :-)

 • Publisert: 07.05.2016, 17:27
 • Kategori: movies
 • 0 kommentarer