hits

summer reading

 • Publisert: 15.07.2016, 21:02
 • Kategori: books
 • Nå er det ikke lenge til vi reiser! I morgen tidlig kjører vi, og kommer ikke hjem før på flere uker. Vi skal reise til Kroatia med bobil; mer planer enn det har vi faktisk ikke. Satser på mye sol og mye bading. Jeg har (etter mye frem og tilbake) valgt meg ut fem bøker fra bokhyllen som jeg skal ta med. Tviler sterkt på at jeg kommer til å få lest alle egentlig, haha. To av bøkene er tross alt på over tusen sider hver. Men bedre med for mye lesestoff enn for lite! (Jeg kommer ikke til å skrive så mye om hva de forskjellige bøkene handler om i dette innlegget. Personlig foretrekker jeg å vite minst mulig om de før jeg begynner å lese, og noen av baksidene er så vage at jeg må Google for å finne ut hva de handler om og da kan det hende jeg får vite litt mer enn det jeg egentlig vil. Jeg er livredd for spoilere – viss du lurte. Haha, men seriøst)

  A Clash of Kings av George R. R. Martin Dette er oppfølgeren til A Game of Thrones, som jeg las for snart et år siden. Likte den kjempegodt! Jeg så ferdig sesong 1 av serien for litt siden, og har gledet meg til å begynne på denne boken en god stund nå. Eneste grunnen til at jeg ikke har lest den allerede er fordi jeg brukte så lang tid på den forrige. Det er utrolig tunge (ikke minst lange) bøker med mange navn å huske, men nå er jeg faktisk så lei av å se game of thrones-spoilere på facebook at nå må jeg bare hoppe i det og prøve å komme meg à jour!

  A Storm of Swords av George R. R. Martin Dette er tredje boken i A Song of Ice and Fire (game of thrones) og er veldig usikker på om jeg faktisk får tid til å lese den i ferien, men tar den med likevel.

  The Moon is Down av John Steinbeck Dette er en kjempekort bok som jeg regner med jeg fyker gjennom på en times tid. Er ikke helt sikker på hva den handler om, men slik jeg har forstått det er handlingen satt under 2. verdenskrig. (Fun fact: De Allierte brukte denne boken som propaganda under krigen, og i Italia risikerte du dødsstraff om du eide et eksemplar av the Moon is Down)

  The Book Thief av Markus Zusak Denne har jeg hatt lyst å lese i et par år nå. Den handler om ni år gamle Liesel og – som tittelen tilsier – stjeler hun bøker. Denne også er satt under 2. verdenskrig, faktisk, og er skrevet fra Dødens synsvinkel.

  Svøm med Dem som Drukner av Lars Mytting Denne også har jeg hatt lyst til å lese utrolig lenge. Kanskje siden den først ble utgitt. Det er den eneste norske boken jeg tar med meg, og jeg har hørt utrolig mye bra om den!

  Det var alle bøkene! Som sagt tviler på at jeg får lest alle, men jeg skal jo i det minste forsøke. Har du lest noen av disse? Hva har du planer om å lese i sommer?

 • Publisert: 15.07.2016, 21:02
 • Kategori: books
 • 3 kommentarer
 • mitt favorittsmykke

 • Publisert: 11.07.2016, 23:11
 • Kategori: fashion
 • Hei og god kveld, alle sammen! Dagen i dag har vært ganske kjedelig. Vi reiser på ferie om ca. en uke, og jeg har fått den fantastiske oppgaven å rydde og vaske huset innen den tid. Så omtrent hele ettermiddagen har gått bort til støvtørking. Når sant skal sies er jeg ikke så veldig effektiv. Jeg hater vasking, det må være noe av det kjedeligste som finst. Jeg har inngått en avtale med pappa at dersom jeg rydder og vasker huset på egenhånd så får jeg feriepenger, og med tanke på at jeg ikke jobber nølte jeg ikke engang med å si ja. Det er alltid gøy å kunne kjøpe litt (mye) når man er på ferie. Viss jeg finner noe jeg vil ha, da. Det er så typisk meg å være altfor redd for å bruke penger... Noe som i bunn og grunn er en positiv ting haha.

  Men, over til noe annet. For litt siden var søsteren min i Danmark, og kjøpte med seg dette nydelige smykket til meg! Åh, jeg elsker det. Jeg husker at for tre-fire år siden brukte jeg kun lange, store smykker (som jeg gjerne ble lei av etter en måneds tid), men nå liker jeg omtrent kun korte, helt enkle sølvsmykker. Og dette er en soleklar favoritt. For lenge siden så jeg bilder av lignende smykker på pinterest, tumblr og instagram, og likte de egentlig fra dag en. Og nå har jeg et selv! Kommer garantert til å bruke dette mye fremover. Også med slike smykker slipper jeg å tenke på om det passer til resten av antrekket, for det passer til stort sett alt uansett.

  Ønsker dere en fortsatt god kveld!

 • Publisert: 11.07.2016, 23:11
 • Kategori: fashion
 • 7 kommentarer
 • books of may & june

 • Publisert: 04.07.2016, 18:36
 • Kategori: books

 • Jeg elsker å lese bøker, og leser egentlig en god del også. I mai og juni leste jeg til sammen seks og en halv bok. Den halve er On the Road av Jack Kerouac, og jeg tror ærlig talt ikke jeg noen gang kommer til å lese resten av den. Jeg hadde utrolig høye forventninger til den og likte egentlig språket kjempegodt, men alt det andre var bare blæh. Jeg syns ikke den fortjente å være med på et bilde engang. Haha, uff, nå høres jeg veldig gretten ut, men boken var rett og slett ikke noe for meg!

  Evil Under the Sun av Agatha Christie The Jolly Roger Hotel on Smugglers' Island was both comfortable and smart - an exclusive seaside resort for the most respectable of holiday-makers. "It is peaceful," agreed Hercule Poirot. "The sea is blue. But you forget, there is evil everywhere under the sun..."

  Generelt sett leser jeg ikke krim, men når jeg så den på fretex til en tier for en stund siden kunne jeg rett og slett ikke dy meg. Jeg har jo hørt utrolig mye bra om Agatha Christie! Det er en veldig spennende bok med mange tvister, og jeg klarte faktisk ikke å gjette hvem morderen var. 

  Anne Franks Dagbok Ingen skildring av en jødisk families skjebne under den andre verdenskrig har nådd ut til så mange mennesker som Anne Franks dagbok. Den unge pikens beretning om de to årene hun og hennes nærmeste levde i dekning for nazistene, er blitt en klassiker. På tross av de dramatiske omstendighetene får vi et nært bilde av en vanlig tenåring, hennes tanker og følelser, drømmer og lengsler - og forventninger til fremtiden.

  Regner med de aller fleste har hørt om Anne Frank, og mange av dere har kanskje lest boken eller sett en filmatisering også. Jeg las aldri denne når jeg var liten, noe som egentlig er litt rart med tanke på hvor mange bøker jeg har lest opp gjennom årene. Jeg likte denne boken utrolig godt, og gråt som bare det. Syns alle burde lese denne en gang i livet! 

  M Train av Patti Smith An unforgettable odyssey of a legendary artist, told thru the prism of cafês and haunts she has worked in around the world. It is a book Patti Smith has described as 'the roadmap to my life'. Woven throughout are reflections on the writer's craft and on artistic creation Here, too, are singular memories of Smith's life in Michigan and the irremediable loss of her husband, Fred Sonic Smith. Braiding despair with hope and consolation, illustrated with her signature Polaroids, M Train is a meditation on travel, detective shows, literature and coffee. It is a powerful, deeply moving book by one of the most remarkable artists at work today.

  Jeg føler ikke jeg egentlig har noe å si om denne; alt står på en måte i beskrivelsen over. Jeg felte noen tårer, og jeg trakk på smilebåndet flere ganger. Kommer til å kjøpe flere Patti Smith-bøker i fremtiden for å si det sånn. Denne har ikke egentlig noe særlig handling så den kan fort bli oppfattet som kjedelig, men jeg er egentlig veldig glad i 'kjedelige', jeg, så lenge de er velskrevne - noe denne definitivt er. 

  The Pearl av John Steinbeck When Kino, a mexican pearl-diver finds 'the pearl of the world' he believes that his impoverished life will be magically transformed. He will marry Juana in the church and their son, Coyotito, will go to school. Obsessed by his dream, Kino is blind to the greed, fear and even violence the pearl arouses in his neighbours - and in himself. Written with a haunting and lyrical simplicity, The Pearl sets the values of the civilized world against those of the primitive and finds them tragically inadequate.

  Jeg liker Steinbeck veldig godt, selv om jeg ikke egentlig har lest noe særlig Steinbeck. Han tar for seg menneskets natur på en interessant måte, og the pearl er en ganske tragisk og nervepirrende fortelling.
  The Restaurant at the End of the Universe av Douglas Adams If you've done six impossible things this morning, why not round it off with breakfast at Milliways, the Restaurant at the End of the Universe? This is exactly what the crew of the Heart of Gold plan to do. There's just the small matter of escaping the Vogons, avoiding being taken to the most totally evil world in the Galaxy and teaching a spaceship how to make a proper cup of tea. And did anyone actually make a reservation?

  Dette er bok nummer to i the Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Ikke like bra som den første, men ikke langt unna. Jeg likte denne boken utrolig godt! Den er utrolig morsom, sarkastisk og oppfinnsom. Det er en sci-fi/komedie på til sammen fem bøker, og jeg seriøst lever for denne serien, haha. 

  Life, the Universe and Everything av Douglas Adams After a series of events which have involved Arthur Dent being alternately blown up and insulted in more bizarre regions of the Galaxy than he has ever dreamt existed, he finds himself stranded on Prehistoric Earth. Luckily, an eddy in the space-time continuum lands him, Ford Prefect and their flying sofa in the middle of the grounds at Lords two days before the world is due to end. It's not just cricket...

  Dette er oppfølgeren til the Restaurant at the End of the Universe, og den boken i serien jeg liker minst - så langt. Den er skrevet på akkurat samme måte som de to forrige, med mye humor og kreativitet. Dere må forresten ikke bekymre dere for spoilere; det skal virkelig mye til for å spoile disse bøkene her. Du leser de først og fremst for dialogen, beskrivelsene, tankene og alle smådetaljene - ikke for selve handlingen. Hvis dere skjønner.


  Det var alle bøkene jeg leste i mai og juni! Burde strengt tatt ha lest flere, heh. Jeg har som mål å lese 30 bøker i år, og jeg er nok dessverre ikke helt i rute. 

  Har du lest noen av bøkene?

 • Publisert: 04.07.2016, 18:36
 • Kategori: books
 • 4 kommentarer
 • june favourites

 • Publisert: 01.07.2016, 16:12
 • Kategori: favourites
 • Hei alle sammen! Jeg måtte nesten le litt når jeg bladde tilbake i bloggarkivet og fant ut at forrige 'monthly favourites' jeg hadde her på bloggen var for september. Der skrev jeg blant annet at det var lenge siden sist, og at jeg egentlig hadde tenkt å ha det hver måned... Ja, også er vi her igjen da, nesten et år senere. Personlig elsker jeg å lese slike innlegg og har et aldri så lite håp om å fortsette å lage de. Kanskje ikke hver måned, men oftere enn det jeg gjør nå, hehe
  Isadora wake up make up foundation Denne er fortsatt ganske ny, så har bare brukt den et par ganger. Første dagen jeg brukte den tok jeg på alt for mye, som førte til at den la seg rart, ble cakey og ekkel, og tørket aldri. Så jeg la den egentlig vekk og bestemte meg for å aldri bruke den igjen. Haha, heldigvis prøvde jeg den igjen - tok på mye mindre denne gangen - og endte opp med like den veldig godt. Så godt at den får være med i dette innlegget. Det kjennes nesten ikke ut som jeg har på meg sminke, og for en gang skyld har jeg en foundation som matcher hudtonen min perfekt!

  Soft matte lip cream fra Nyx: Istanbul Jeg har nevnt denne før, i dette innlegget. Åh, jeg seriøst elsker denne! Tror ikke jeg i det hele tatt har brukt noen andre leppestifter denne måneden, faktisk. Jeg har to andre farger: Antwerp og Madrid, men Istanbul er min soleklare favoritt. Den er kanskje litt for rosa til at den kan kalles nude, men siden jeg absolutt ikke kler nude leppestifter er dette et godt alternativ. I tillegg sitter den bedre enn 'vanlige' leppestifter, og jeg syns den er mye lettere å påføre.

  Solbriller fra BikBok De her er så kule! Vet ikke hvor godt det kommer frem på bildet, men de har farget glass, som gjør at de skiller seg litt mer ut. Jeg har også et par i svart.


  In theBalm of your hand Siste tingen på lista er dette palettet fra theBalm. Det inneholder 3 blusher, 1 solpudder, 2 leppestifter, 4 øyenskygger og 1 highlighter. Jeg har ikke brukt leppestiftene enda, har bare såvidt prøvd de for å se fargene. Favorittene mine er Mary-Lou Manizer (highlighteren), de to første blushene, og øyenskygge nummer to på nederste rekke. Er også stor fan av bahama mama; har hatt den i vanlig utgave i godt over et år nå, og tror faktisk jeg hadde den med på 'monthly favourites' i mars i fjor.

  Det var alle favorittene for juni 2016! Så får vi se om det blir flere slike innlegg i fremtiden.

 • Publisert: 01.07.2016, 16:12
 • Kategori: favourites
 • 16 kommentarer