hits

book haul

 • Publisert: 15.09.2016, 22:05
 • Kategori: books
 • Jeg har egentlig vært veldig flink til å ikke kjøpe bøker i 2016! Jeg har så sinnsykt mange uleste bøker liggende at jeg lovte meg selv å ikke kjøpe noen nye før jeg hadde lest ut game of thrones-serien... Vel, jeg har kun lest to av fem. Likevel endte jeg opp med å kjøpe endel bøker etter skolestart. Det å gå på skole i byen går hardt utover lommeboka, for å si det sånn, haha. Men hello, det finst verre ting å bruke penger på.


  the Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

  Outlander - Diana Gabaldon

  A Monster Calls - Patrick Ness, Siobhan Dowd

  Syv Korte Leksjoner i Fysikk - Carlo Rovelli

  the Witches - Roald Dahl

  A Midsummer Night´s Dream, Much Ado about Nothing, Romeo and Juliet, Macbeth, Othello - William Shakespeare


  Jeg har tenkt å prøve å oppdatere bloggen litt oftere enn hva jeg har gjort i det siste. Blant annet har jeg hatt litt lyst til å lage videoer, men jeg eeer så amatør, uff. Haha, altså vi får se hva jeg ender opp med å gjøre. Jeg endrer jo mening annenhver dag omtrent. I morgen skal jeg på skolen, og har egentlig vage planer om å kjøpe litt forskjellig sminke. Hvis jeg finner det jeg vil ha da, selvsagt. Har sett meg ut et par NYX-produkter, men det pleier å være så utplukket hele tiden, så vi får se! Jeg skal hvertfall ikke kjøpe flere bøker.
   

 • Publisert: 15.09.2016, 22:05
 • Kategori: books
 • 9 kommentarer
 • summer reading

 • Publisert: 15.07.2016, 21:02
 • Kategori: books
 • Nå er det ikke lenge til vi reiser! I morgen tidlig kjører vi, og kommer ikke hjem før på flere uker. Vi skal reise til Kroatia med bobil; mer planer enn det har vi faktisk ikke. Satser på mye sol og mye bading. Jeg har (etter mye frem og tilbake) valgt meg ut fem bøker fra bokhyllen som jeg skal ta med. Tviler sterkt på at jeg kommer til å få lest alle egentlig, haha. To av bøkene er tross alt på over tusen sider hver. Men bedre med for mye lesestoff enn for lite! (Jeg kommer ikke til å skrive så mye om hva de forskjellige bøkene handler om i dette innlegget. Personlig foretrekker jeg å vite minst mulig om de før jeg begynner å lese, og noen av baksidene er så vage at jeg må Google for å finne ut hva de handler om og da kan det hende jeg får vite litt mer enn det jeg egentlig vil. Jeg er livredd for spoilere – viss du lurte. Haha, men seriøst)

  A Clash of Kings av George R. R. Martin Dette er oppfølgeren til A Game of Thrones, som jeg las for snart et år siden. Likte den kjempegodt! Jeg så ferdig sesong 1 av serien for litt siden, og har gledet meg til å begynne på denne boken en god stund nå. Eneste grunnen til at jeg ikke har lest den allerede er fordi jeg brukte så lang tid på den forrige. Det er utrolig tunge (ikke minst lange) bøker med mange navn å huske, men nå er jeg faktisk så lei av å se game of thrones-spoilere på facebook at nå må jeg bare hoppe i det og prøve å komme meg à jour!

  A Storm of Swords av George R. R. Martin Dette er tredje boken i A Song of Ice and Fire (game of thrones) og er veldig usikker på om jeg faktisk får tid til å lese den i ferien, men tar den med likevel.

  The Moon is Down av John Steinbeck Dette er en kjempekort bok som jeg regner med jeg fyker gjennom på en times tid. Er ikke helt sikker på hva den handler om, men slik jeg har forstått det er handlingen satt under 2. verdenskrig. (Fun fact: De Allierte brukte denne boken som propaganda under krigen, og i Italia risikerte du dødsstraff om du eide et eksemplar av the Moon is Down)

  The Book Thief av Markus Zusak Denne har jeg hatt lyst å lese i et par år nå. Den handler om ni år gamle Liesel og – som tittelen tilsier – stjeler hun bøker. Denne også er satt under 2. verdenskrig, faktisk, og er skrevet fra Dødens synsvinkel.

  Svøm med Dem som Drukner av Lars Mytting Denne også har jeg hatt lyst til å lese utrolig lenge. Kanskje siden den først ble utgitt. Det er den eneste norske boken jeg tar med meg, og jeg har hørt utrolig mye bra om den!

  Det var alle bøkene! Som sagt tviler på at jeg får lest alle, men jeg skal jo i det minste forsøke. Har du lest noen av disse? Hva har du planer om å lese i sommer?

 • Publisert: 15.07.2016, 21:02
 • Kategori: books
 • 3 kommentarer
 • books of may & june

 • Publisert: 04.07.2016, 18:36
 • Kategori: books

 • Jeg elsker å lese bøker, og leser egentlig en god del også. I mai og juni leste jeg til sammen seks og en halv bok. Den halve er On the Road av Jack Kerouac, og jeg tror ærlig talt ikke jeg noen gang kommer til å lese resten av den. Jeg hadde utrolig høye forventninger til den og likte egentlig språket kjempegodt, men alt det andre var bare blæh. Jeg syns ikke den fortjente å være med på et bilde engang. Haha, uff, nå høres jeg veldig gretten ut, men boken var rett og slett ikke noe for meg!

  Evil Under the Sun av Agatha Christie The Jolly Roger Hotel on Smugglers' Island was both comfortable and smart - an exclusive seaside resort for the most respectable of holiday-makers. "It is peaceful," agreed Hercule Poirot. "The sea is blue. But you forget, there is evil everywhere under the sun..."

  Generelt sett leser jeg ikke krim, men når jeg så den på fretex til en tier for en stund siden kunne jeg rett og slett ikke dy meg. Jeg har jo hørt utrolig mye bra om Agatha Christie! Det er en veldig spennende bok med mange tvister, og jeg klarte faktisk ikke å gjette hvem morderen var. 

  Anne Franks Dagbok Ingen skildring av en jødisk families skjebne under den andre verdenskrig har nådd ut til så mange mennesker som Anne Franks dagbok. Den unge pikens beretning om de to årene hun og hennes nærmeste levde i dekning for nazistene, er blitt en klassiker. På tross av de dramatiske omstendighetene får vi et nært bilde av en vanlig tenåring, hennes tanker og følelser, drømmer og lengsler - og forventninger til fremtiden.

  Regner med de aller fleste har hørt om Anne Frank, og mange av dere har kanskje lest boken eller sett en filmatisering også. Jeg las aldri denne når jeg var liten, noe som egentlig er litt rart med tanke på hvor mange bøker jeg har lest opp gjennom årene. Jeg likte denne boken utrolig godt, og gråt som bare det. Syns alle burde lese denne en gang i livet! 

  M Train av Patti Smith An unforgettable odyssey of a legendary artist, told thru the prism of cafês and haunts she has worked in around the world. It is a book Patti Smith has described as 'the roadmap to my life'. Woven throughout are reflections on the writer's craft and on artistic creation Here, too, are singular memories of Smith's life in Michigan and the irremediable loss of her husband, Fred Sonic Smith. Braiding despair with hope and consolation, illustrated with her signature Polaroids, M Train is a meditation on travel, detective shows, literature and coffee. It is a powerful, deeply moving book by one of the most remarkable artists at work today.

  Jeg føler ikke jeg egentlig har noe å si om denne; alt står på en måte i beskrivelsen over. Jeg felte noen tårer, og jeg trakk på smilebåndet flere ganger. Kommer til å kjøpe flere Patti Smith-bøker i fremtiden for å si det sånn. Denne har ikke egentlig noe særlig handling så den kan fort bli oppfattet som kjedelig, men jeg er egentlig veldig glad i 'kjedelige', jeg, så lenge de er velskrevne - noe denne definitivt er. 

  The Pearl av John Steinbeck When Kino, a mexican pearl-diver finds 'the pearl of the world' he believes that his impoverished life will be magically transformed. He will marry Juana in the church and their son, Coyotito, will go to school. Obsessed by his dream, Kino is blind to the greed, fear and even violence the pearl arouses in his neighbours - and in himself. Written with a haunting and lyrical simplicity, The Pearl sets the values of the civilized world against those of the primitive and finds them tragically inadequate.

  Jeg liker Steinbeck veldig godt, selv om jeg ikke egentlig har lest noe særlig Steinbeck. Han tar for seg menneskets natur på en interessant måte, og the pearl er en ganske tragisk og nervepirrende fortelling.
  The Restaurant at the End of the Universe av Douglas Adams If you've done six impossible things this morning, why not round it off with breakfast at Milliways, the Restaurant at the End of the Universe? This is exactly what the crew of the Heart of Gold plan to do. There's just the small matter of escaping the Vogons, avoiding being taken to the most totally evil world in the Galaxy and teaching a spaceship how to make a proper cup of tea. And did anyone actually make a reservation?

  Dette er bok nummer to i the Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Ikke like bra som den første, men ikke langt unna. Jeg likte denne boken utrolig godt! Den er utrolig morsom, sarkastisk og oppfinnsom. Det er en sci-fi/komedie på til sammen fem bøker, og jeg seriøst lever for denne serien, haha. 

  Life, the Universe and Everything av Douglas Adams After a series of events which have involved Arthur Dent being alternately blown up and insulted in more bizarre regions of the Galaxy than he has ever dreamt existed, he finds himself stranded on Prehistoric Earth. Luckily, an eddy in the space-time continuum lands him, Ford Prefect and their flying sofa in the middle of the grounds at Lords two days before the world is due to end. It's not just cricket...

  Dette er oppfølgeren til the Restaurant at the End of the Universe, og den boken i serien jeg liker minst - så langt. Den er skrevet på akkurat samme måte som de to forrige, med mye humor og kreativitet. Dere må forresten ikke bekymre dere for spoilere; det skal virkelig mye til for å spoile disse bøkene her. Du leser de først og fremst for dialogen, beskrivelsene, tankene og alle smådetaljene - ikke for selve handlingen. Hvis dere skjønner.


  Det var alle bøkene jeg leste i mai og juni! Burde strengt tatt ha lest flere, heh. Jeg har som mål å lese 30 bøker i år, og jeg er nok dessverre ikke helt i rute. 

  Har du lest noen av bøkene?

 • Publisert: 04.07.2016, 18:36
 • Kategori: books
 • 4 kommentarer
 • #savetheculture

 • Publisert: 09.04.2016, 00:34
 • Kategori: books
 • Hei, dere!

  I dag har jeg vært på H&M og shoppet. Jeg brukte mer penger enn jeg strengt tatt er komfortabel med, men jeg er veldig fornøyd med alt jeg kjøpte. Tenker å vise alt i et eget innlegg senere en gang, men her kan dere se ene toppen jeg kjøpte! Jeg er litt sånn frem og tilbake når det kommer til crop-tops og lignende... Jeg personlig føler at magen/øverste delen av hoftene er et lite problemområde på kroppen min, skjønner dere. Det går greit på bilder, men ellers føler jeg meg fort ukomfortabel. Det er noe jeg har lyst å endre på, så derfor har jeg planer om å begynne å kle meg etter hva jeg liker og ikke hva som passer kroppsfasongen min.

  På onsdag var jeg på besøk hos en venninne, torsdag spiste jeg pannekaker til frokost og las endel. Også har jeg endelig fått ræva i gir og sent boka jeg skulle sende (for en stund siden) i anledning med #savetheculture!!! Applaus. Jeg syns nye ting er skummelt, og post for meg er en ganske ny ting. Uff, jeg hater situasjoner hvor jeg føler meg uforberedt! Selv om fikk et snev av panikk når jeg sto med kassa og skulle fylle ut en sånn lapp som klistres på pakken, så gikk det fint, og det kostet heldigvis under femti kroner å sende til Frankrike. Så da ble det ikke så dyrt som jeg fryktet. For dere som ikke vet hva jeg snakker om når jeg nevner #savetheculture, så kan jeg fortelle dere hva det er! Kort sagt er det en book exchange (bok utveksling på norsk), der du sender en bok til noen andre, og mottar opp til 36 bøker tilbake. Det høres kanskje ut som veldig masse bøker, haha, men hvor mye du selv får er avhengig av hvor mange du verver til å delta. (Selv forventer jeg ikke å motta mer enn 1-2 bøker) Du kan verve folk via sosiale medier som Facebook og Instagram, eller du kan gjøre det på privaten. Jeg syns det er utrolig gøy å være en del av et slikt opplegg, også elsker jeg jo bøker av hele mitt hjerte så dette er jo midt i blinken, haha! Viss det er noen som også har lyst å bli med så er det bare å legge igjen en kommentar så snakkes vi! :-)

 • Publisert: 09.04.2016, 00:34
 • Kategori: books
 • 5 kommentarer
 • wrap up; june + july

 • Publisert: 26.07.2015, 16:48
 • Kategori: books
 • Så langt denne sommeren har jeg lest ni bøker. Jeg har funnet ut at jeg ikke liker romantiske romaner, som dagboken av nicholas sparks og den ene pluss en av jojo moyes. Mary shelleys frankenstein var utrolig vanskelig å lese. Fin var den, men herregud; trodde aldri jeg kom til å bruke så lang tid på en så tynn bok. Denne begynte jeg på i mai en gang (om ikke før) og måtte legge den fra meg flere ganger, og heller lese noe annet i stedet for. Gone-serien begynte jeg på i sjuende om jeg ikke tar helt feil og nå mangler jeg kun sjette (og siste) boken før jeg er ferdig. Jeg skal innrømme at jeg ikke er noe flink til å lese lange serier som dette; jeg ender alltid opp med å lese en haug med andre bøker mellom hver bok også når jeg begynner på den neste i serien så har jeg fullstendig glemt hva som skjedde i den forrige. Thirteen reasons why, eleanor & park, og the curious incident of the dog in the night-time er tre bøker jeg likte veldig godt og som i tillegg var veldig lette å lese. Alice's adventures in wonderland slo alle forventninger og er en bok jeg helt sikkert kommer til å lese igjen. Through the looking-glass er jeg ikke like begeistra over, men det kan komme av at jeg ikke var like kjent med den historien før jeg leste den.

 • Publisert: 26.07.2015, 16:48
 • Kategori: books
 • 1 kommentarer
 • 9 bøker jeg vil lese

 • Publisert: 03.06.2015, 12:45
 • Kategori: books
 • Det er så utrolig mange bøker der ute som jeg lengter etter å lese. For øyeblikket leser jeg Frankenstein, og har i tillegg et flott antall bøker i forskjellige sjangrer i bokhylla som venter på å bli lest. På goodreads kommer jeg også hele tiden over flere bøker jeg har lyst på så jeg har derfor laget en liten liste med ni bøker som jeg kan tenke meg å lese i fremtiden. 


  Thirteen reasons why av Jay Asher handler om Clay Jensen, som finner en eske full av kassetter stående på trappa en dag etter skolen. Kassettene er fra Hannah Baker som tok selvmord to uker tidligere. Clay hører på kassettene, der Hannah sier at han er en av de tretten grunnene til at hun er død. (kilde) lest

  All the bright places av Jennifer Niven handler om Theodore Finch og Violet Markey. Theodore vil dø, og tenker konstant på hvordan han skal ta sitt eget liv. Violet teller ned dagene til hun kan flytte og slippe unna sorgen etter søsteren som døde i en bilulykke. En dag møtes de og det er uklart hvem som egentlig redder hvem. Sammen finner de endelig lyspunkter i livet, men er det nok til at Theodore Finch får lyst til å leve igjen? (kildelest

  It av Alexa Chung er en slags 'selvbiografi' der moteikonet Alexa Chung skriver ned sine tanker om livet, kjærlighet og musikk, og boken består også av stiltips, tegninger og fotografier. (kilde)

  1984 av George Orwell er en fremtidsroman som ble utgitt i 1949, og er en slags dyster spådom om hvordan fremtiden kan bli, med et totalitært system der praktisk talt ingen individuelle rettigheter finnes. Boka ble skrevet i skyggen av 2. verdenskrig med inspirasjon fra både det nasjonalsosialistiske Tyskland og Sovjetunionen, og er like aktuell i dag selv om årstallet for lengst har passert. (kilde)

  The curious incident of the dog in the night-time av Mark Haddon handler om en autistisk femtenåring med navn Christopher; han er smart, men sliter veldig med å passe inn sosialt. En dag finner han hunden til naboen - død - og bestemmer seg for å finne ut hvem som drepte den. (kildelest

  To kill a mockingbird av Harper Lee handler om en sort mann som blir tiltalt for voldtekt av en hvit jente i en by i sørstatene i 1930-årene. Hans forsvarer har en vanskelig jobb, og gjennom barns øyne får vi et innblikk i de voksnes rasistiske og klassebevisste holdninger. (kildelest


  An abundance of Katherines av John Green handler om vidunderbarnet Colin Singleton. Han er sytten år, og forelsker seg kun i jenter som heter Katherine. I forsøket på å komme over at hans siste kjæreste (Katherine nr. 19) dumpet ham, drar han og hans beste-og-eneste-venn Hassan Harbish på en spontan road trip. De kommer så langt som til Erkehertug Franz Ferdinands grav, der de møter Lindsey Lee Wells, som får dem til å bli der - i den bittelille byen Gutshot, Tennessee. (kilde)

  Eleanor & Park av Rainbow Rowell handler om Eleanor og Park, som sakte men sikkert - gjennom sene samtaler og en evig voksende haug av mix-tapes - faller for hverandre.(kildelest

  Den ene pluss en av Jojo Moyes handler om det kaotiske livet til Jess, som med to jobber, to barn, og en stinkende hund, forsøker å gjøre det beste ut av hverdagen. Plutselig får datteren en fantastisk mulighet av sorten som bare kommer en gang i livet, men hva hjelper vel det når Jess ikke har råd til å ta den? Inn i livene deres kommer Ed Nicholls - en mann som tilsynelatende har alt; han er suksessfull, rik, og i Jess sine øyne: Ekstremt arrogant. På overflaten har de to vidt forskjellige liv, men Ed vet godt hva det vil si å være alene med tøffe utfordringer. Han vil hjelpe Jess, men kan han det når hans eget liv nylig ble snudd på hodet, og han selv går en høystusikker fremtid i møte? (kildelest

 • Publisert: 03.06.2015, 12:45
 • Kategori: books
 • 7 kommentarer
 • 3 nye bøker

 • Publisert: 15.04.2015, 14:52
 • Kategori: books

 • Jeg var en tur på Moa i går og shoppet litt, og der kjøpte jeg blant annet disse tre bøkene på norli. Alice's Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass (som da er to bøker i ett) av Lewis Carroll, Frankenstein av Mary Shelley, og til slutt Dr Jekyll and Mr Hyde with The Merry Men & Other Stories (består av en roman og flere noveller, så vidt jeg forsto det) av R. L. Stevenson. Alice i eventyrland har jeg lenge hatt lyst til å lese og gjett hvor lykkelig jeg ble når jeg fant den stående på hylla! Det beste av alt var vel at jeg betalte i underkant av 100 kroner sammenlagt. Dessverre har jeg så mye skolearbeid som må prioriteres at jeg får mest sannsynlig ikke tid til å lese de før sommerferien starter, uff. Heldigvis nærmer den seg! Har du lest noen av bøkene? 

 • Publisert: 15.04.2015, 14:52
 • Kategori: books
 • 10 kommentarer