hits
Jeg heter Marie og er 19 år gammel. Denne bloggen er for tiden inaktiv, men vurderer å begynne å ta den i bruk igjen. Interesserer meg blandt annet for bøker og sminke.

books of may & june

 • Publisert: 04.07.2016, 18:36
 • Kategori: books

 • Jeg elsker å lese bøker, og leser egentlig en god del også. I mai og juni leste jeg til sammen seks og en halv bok. Den halve er On the Road av Jack Kerouac, og jeg tror ærlig talt ikke jeg noen gang kommer til å lese resten av den. Jeg hadde utrolig høye forventninger til den og likte egentlig språket kjempegodt, men alt det andre var bare blæh. Jeg syns ikke den fortjente å være med på et bilde engang. Haha, uff, nå høres jeg veldig gretten ut, men boken var rett og slett ikke noe for meg!

  Evil Under the Sun av Agatha Christie The Jolly Roger Hotel on Smugglers' Island was both comfortable and smart - an exclusive seaside resort for the most respectable of holiday-makers. "It is peaceful," agreed Hercule Poirot. "The sea is blue. But you forget, there is evil everywhere under the sun..."

  Generelt sett leser jeg ikke krim, men når jeg så den på fretex til en tier for en stund siden kunne jeg rett og slett ikke dy meg. Jeg har jo hørt utrolig mye bra om Agatha Christie! Det er en veldig spennende bok med mange tvister, og jeg klarte faktisk ikke å gjette hvem morderen var. 

  Anne Franks Dagbok Ingen skildring av en jødisk families skjebne under den andre verdenskrig har nådd ut til så mange mennesker som Anne Franks dagbok. Den unge pikens beretning om de to årene hun og hennes nærmeste levde i dekning for nazistene, er blitt en klassiker. På tross av de dramatiske omstendighetene får vi et nært bilde av en vanlig tenåring, hennes tanker og følelser, drømmer og lengsler - og forventninger til fremtiden.

  Regner med de aller fleste har hørt om Anne Frank, og mange av dere har kanskje lest boken eller sett en filmatisering også. Jeg las aldri denne når jeg var liten, noe som egentlig er litt rart med tanke på hvor mange bøker jeg har lest opp gjennom årene. Jeg likte denne boken utrolig godt, og gråt som bare det. Syns alle burde lese denne en gang i livet! 

  M Train av Patti Smith An unforgettable odyssey of a legendary artist, told thru the prism of cafês and haunts she has worked in around the world. It is a book Patti Smith has described as 'the roadmap to my life'. Woven throughout are reflections on the writer's craft and on artistic creation Here, too, are singular memories of Smith's life in Michigan and the irremediable loss of her husband, Fred Sonic Smith. Braiding despair with hope and consolation, illustrated with her signature Polaroids, M Train is a meditation on travel, detective shows, literature and coffee. It is a powerful, deeply moving book by one of the most remarkable artists at work today.

  Jeg føler ikke jeg egentlig har noe å si om denne; alt står på en måte i beskrivelsen over. Jeg felte noen tårer, og jeg trakk på smilebåndet flere ganger. Kommer til å kjøpe flere Patti Smith-bøker i fremtiden for å si det sånn. Denne har ikke egentlig noe særlig handling så den kan fort bli oppfattet som kjedelig, men jeg er egentlig veldig glad i 'kjedelige', jeg, så lenge de er velskrevne - noe denne definitivt er. 

  The Pearl av John Steinbeck When Kino, a mexican pearl-diver finds 'the pearl of the world' he believes that his impoverished life will be magically transformed. He will marry Juana in the church and their son, Coyotito, will go to school. Obsessed by his dream, Kino is blind to the greed, fear and even violence the pearl arouses in his neighbours - and in himself. Written with a haunting and lyrical simplicity, The Pearl sets the values of the civilized world against those of the primitive and finds them tragically inadequate.

  Jeg liker Steinbeck veldig godt, selv om jeg ikke egentlig har lest noe særlig Steinbeck. Han tar for seg menneskets natur på en interessant måte, og the pearl er en ganske tragisk og nervepirrende fortelling.
  The Restaurant at the End of the Universe av Douglas Adams If you've done six impossible things this morning, why not round it off with breakfast at Milliways, the Restaurant at the End of the Universe? This is exactly what the crew of the Heart of Gold plan to do. There's just the small matter of escaping the Vogons, avoiding being taken to the most totally evil world in the Galaxy and teaching a spaceship how to make a proper cup of tea. And did anyone actually make a reservation?

  Dette er bok nummer to i the Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Ikke like bra som den første, men ikke langt unna. Jeg likte denne boken utrolig godt! Den er utrolig morsom, sarkastisk og oppfinnsom. Det er en sci-fi/komedie på til sammen fem bøker, og jeg seriøst lever for denne serien, haha. 

  Life, the Universe and Everything av Douglas Adams After a series of events which have involved Arthur Dent being alternately blown up and insulted in more bizarre regions of the Galaxy than he has ever dreamt existed, he finds himself stranded on Prehistoric Earth. Luckily, an eddy in the space-time continuum lands him, Ford Prefect and their flying sofa in the middle of the grounds at Lords two days before the world is due to end. It's not just cricket...

  Dette er oppfølgeren til the Restaurant at the End of the Universe, og den boken i serien jeg liker minst - så langt. Den er skrevet på akkurat samme måte som de to forrige, med mye humor og kreativitet. Dere må forresten ikke bekymre dere for spoilere; det skal virkelig mye til for å spoile disse bøkene her. Du leser de først og fremst for dialogen, beskrivelsene, tankene og alle smådetaljene - ikke for selve handlingen. Hvis dere skjønner.


  Det var alle bøkene jeg leste i mai og juni! Burde strengt tatt ha lest flere, heh. Jeg har som mål å lese 30 bøker i år, og jeg er nok dessverre ikke helt i rute. 

  Har du lest noen av bøkene?

  4 kommentarer

  Siri

  04.07.2016 kl.21:36

  Synes du fikk lest en god del :D Selv har jeg som mål å lese 50 bøker i år, men jeg henger veeeldig etter.

  Ja, jeg har lest Anne Franks dagbok. Den leste jeg faktisk som liten, men har lyst til å lese den igjen en dag. Husker jo så lite fra den :/

  - Siri

  Marie

  11.07.2016 kl.23:16

  siribokoholiker: å takk! 50 bøker er det ikke sjans i havet om at jeg kunne klart haha. jeg anbefaler deg å lese den på nytt en gang du får tid. den er jo utrolig lettlest også, så trenger ikke å ta så lang tid:)

  RebeccaHasselgard

  06.07.2016 kl.13:44

  har lest Anne Franks dagbok, vanskelig å golde tårene tilbake! <3

  Marie

  11.07.2016 kl.23:18

  RebeccaHasselgard: åh jaa, den er rett å slett hjerteskjærende </3

  Skriv en ny kommentar